دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
واکاوی سوژه «ماه من» | علی‌پناه در گفتگو با آنا:

اگر کسی فضائل امیرالمومنین (ع) را کتمان کند نامش از طومار شیعیان خط می‌خورد/ وحدت به معنای عقب‌نشینی از اصول نیست

کارشناس مذهبی گفت: در روایت داریم اگر کسی از علمای شیعه فضائل امیرالمومنین (ع) را کتمان کند نامش از طومار شیعیان خط می‌خورد و مورد غضب پیامبر اکرم (ص) قرار می‌گیرد.
کد خبر : 492074
علی پناه.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، برنامه «ماه من» ویژه برنامه سحرگاهی ماه مبارک رمضان شبکه سه سیما بود. یک برنامه ترکیبی زنده با آیتم‌های جوان‌پسند که با اجرای نجم‌الدین شریعتی از اول ماه مبارک روی آنتن قرار گرفت. بخشی از این برنامه به صحبت‌های حجت‌الاسلام حامد کاشانی درباره فضائل امیرالمؤمنین علی (ع) اختصاص داشت. 


یوسف منصوری؛ تهیه‌کننده برنامه «ماه من» در گفتگو با رسانه‌ها درباره مباحث که از سوی حجت‌الاسلام حامد کاشانی در این برنامه مطرح می‌شد، گفت: آقای کاشانی مباحث را با هدایتگری هوشمندانه‌ای که به اهل‌سنت و گروه‌های دینی برنخورد و شائبه‌ای ایجاد نکند مطرح می‌کرد. بحث‌هایی که در برنامه «ماه من» مطرح می‌شود مشترک است که امیرالمومنین (ع) چنین خصلت‌ها و ویژگی‌هایی داشتند. این بحثی نیست که به افتراق بینجامد؛ روی نکاتی دست می‌گذاریم و درباره‌شان مدح می‌کنیم که چیز عجیبی نیست.


با وجود طرح مباحث مستند و دقیق و در نظر گرفتن ملاحظات مختلف از سوی حجت‌الاسلام کاشانی و مسئولان برنامه ماه من برخی حاشیه‌هایی برای این بخش از برنامه ایجاد کردند مبنی بر اینکه طرح کردن اینگونه مسائل در صدا و سیما ضد وحدت است و نباید به آن پرداخته شود.



وحدت به معنای این نیست که دست از شیعه بودن خودمان بکشیم؛ وحدت به معنای عدم دامن زدن به اختلافاتی است که موجب می‌شود که شیعه و سنی با هم درگیر شوند



حجت‌الاسلام میثم علی پناه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در این باره بیان کرد: در روایت داریم که اگر کسی از علمای شیعه فضائل امیرالمومنین (ع) را کتمان کند نامش از طومار شیعیان خط می‌خورد و مورد غضب پیامبر اکرم (ص) قرار می‌گیرد. وحدت اصلی است که باید همیشه روی آن پافشاری کنیم؛ اما وحدت به معنای عقب‌نشینی از اصول و معرفه‌های اعتقادی نیست. وحدت به معنای این نیست که دست از شیعه بودن خودمان بکشیم؛ وحدت به معنای عدم دامن زدن به اختلافاتی است که موجب می‌شود که شیعه و سنی با هم درگیر شوند و نفع نهایی آن را صهیونیسم و دشمنان مشترک مسلمانان ببرند.


وی در توضیح معنای وحدت عنوان کرد: وحدت به این معناست که ما در کمال ادب و متانت با سعه صدر بالا مطالبی که مورد مناقشه هست را مطرح بکنیم؛ روی آن بحث بکنیم اما دعوا نکنیم. از دعوا که کار شیطان است پرهیز کنیم. اما کسی که  دست از اصول خودش بکشد؛ از خاکریزهای اعتقادی خودش به اسم وحدت عقب‌نشینی کند نمی‌توان نام شیعه را روی آن گذاشت.


این کارشناس مذهبی اظهار کرد: فضائل امیرالمومنین وقتی منتشر بشود؛ خود به خود کسانی از بین شنوندگان که اهل بصیرت و تشخیص هستند می‌توانند راه درست رو تشخیص بدهند. وقتی کتاب «الغدیر» مرحوم علامه امینی منتشر شد خیلی از افرادی که از فضائل امیرالمومنین محروم بودند و خیلی از حقایق را نشنیده بودند بر این کتاب تقریظ نوشتند و گفتند که از شما تشکر می‌کنیم؛ خیلی از این حرف‌هایی که در الغدیر خواندیم بزرگان ما به گوش ما نرسانده بودند و الان فهمیدیم حق با کیست.


علی‌پناه ابراز کرد: قرآن می‌فرمایند «فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ»؛ اشاره است به بندگانی که حرف‌ها را می‌شوند و بهترین را انتخاب می‌کنند. باید آستانه تحمل خود را بالا ببریم و با هم بحث کنیم و کسانی که شنونده هستند بهترین قول را انتخاب خواهند کرد. ان‌شاالله خداوند توفیق نشر فضائل امیرالمومنین را بیش از پیش به ما بدهد.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب